Шановні гості! На цьому блозі ви знайдете багато інформації для вчителів, батьків, учнів та всіх, хто цікавиться освітою. Сподіваюся, що вам сподобається.

понедельник, 27 марта 2017 г.


Картинки по запросу фото канікулиКартинки по запросу фото канікули



 Ура! канікули!  Це- чудово. Адже можна відпочити, більше часу приділити улюбленим захопленням, спілкуванню із друзями. Але, гадаю, що зовсім про школу не треба забувати. Адже все одно ж через якийсь там тиждень почнеться навчання.  То щоб у голові після канікул не утворилась Торічеллева порожнеча, знайдіть час і на корисне заняття - МАТЕМАТИКУ.
Ось такі завданнячка вам пропоную. Хто більше і правильніше? Ну ж бо, за роботу! Ну, нехай вже. з понеділка...


Яблука

   Три хлопчика ділять 24 яблука. Поки у них є три купки: 11, 7 і 6 яблук відповідно, але вони хочуть поділити їх порівну. Один з них запропонував двом іншим таке парі:
- Ви повинні будете зрівняти кількість яблук в купках, але строго по моїй системі: з однієї купи берете стільки яблук, скільки їх у тій купці, куди ви додавати збираєтеся. Але зробити це ви повинні строго за 3 перекладання. Вкладетеся - всі яблука ваші, немає - вони мої.
- Давай! - погодилися двоє. Подумали з хвилинку і виграли суперечку. Питання: як вони це зробили?




Колір волосся художника

 У кафе зустрілися три друга: скульптор Белов, скрипаль Чернов і художник Рижов. "Чудово, що в одного з нас білі, в іншого чорні, а у третього руде волосся, але ні у кого колір волосся не відповідає прізвища", - сказав чорнявий. "Ти правий", - сказав Белов. Який колір волосся у художника?




Порозуміння 6 делегатів


На всесвітньому фестивалі молоді зустрілись 6 делегатів. Виявилось, що серед будь-яких трьох з них двоє можуть порозумітися між собою якоюсь мовою. Доведіть, що тоді найдеться 3 делегатів, кожен з яких може порозумітись з кожним.


Бур’яни


   Хазяїн сидить на березі ставка, що заростає бур'янами. Щодня число бур'янів подвоюється. Він збирається розпочати розчищення, як тільки заросте половина ставка. Через місяць половина ставка виявилася зарослою. Скільки днів у нього залишається на розчищення?








Комментариев нет:

Отправить комментарий